Tuesday, September 28, 2010

check up si manja utk 6 bulan


Pagi-pagi lagi ummi dah kalut..cari buku laporan kesihatan Salsabila tak jumpa.. last2, jumpa dalam kereta.. :-( patutlah..ummi simpan dlm kereta sbb bawak balik kg hari tu masa raya.. kan buku ni kena bawak ke mana2 je kalau travel jauh.. :-)

Ummi decide ke pejabat dulu, sbb ada tugasan yg perlu disegerakan.. sampai ke Klinik Desa Kg Tradisi agak lewat, 10.30 pagi. Huh, ingatkan ummi tak perlu tunggu lama bila datang lewat ni. Rupanya hampir setengah jam jugak, baru nurse panggil nama Salsabila Soleha.


'Bukak baju dan pampers ye..timbang dulu', nurse bg arahan.. dan macam biasa Salsabila tak kan diam kalau duduk atas penimbang tu.. siap nak bergolek2 lagi.. cian nurse tu susah nak amik bacaan berat anak ummi ni.

Hmm..8.2. Sama..! tak naik, dan tak turun. Dalam masa sebulan berat si comel ummi ni tak berganjak. Agaknya kesan cirit birit baru2 nie. :-(


Apepun, ummi upload gambar terbaru Salsabila. Fresh dari ladang..! hihi. Just snap petang tadi.








******* eNd *******

Saturday, September 18, 2010

cube2 jahit langsir..

Syukur alhamdulillah, cuti raya baru-baru ni ummi sempat menyiapkan langsir idaman ummi. mm nak kata idaman pun, tak jugak.. sebabnya ummi jahit ala kadar je, asal jadi langsir org kata. hihi. masa tak mengizinkan.. pergi beli kain di Kamdar pun sehari sebelum balik ke Pgkalan Hulu.. (^.^)





terima kasih kak lah.. bg pinjam mesin jahit nie. memang hebat..! hehehe. nanti bila dah siap gantung, org upload hasilnya yer. :-)

ape cerita terbaru?

Alhamdulillah..selamat tiba di rumah waktu magrib tadi. Sepanjang perjalanan, ummi dan baby banyak tido. Kesian abah, drive sensorang..bahaya tu. Sorry yer abah, nanti lain kali kami tido lagi.. opsss!

Hurm, rasanya banyak perkara dan topik yang nak diberitahu dan dikongsi buat all blog readers ummi. Bab malam raya di rumah tok, bab pagi raya di Kroh, bab balik ke Kelantan, bab ummi jahit langsir, bab reunion ummi bersama kawan2 form 5, bab sesat di Kota Bahru, bab BBQ bersama family, dan baaanyak lagi lah.. kejap lagi ummi upload yer.. salam sayang buat semua.. mmuahhh!

Tuesday, September 7, 2010

salam lebaran semua...




mmm sebenarnya nk shoot gmbar pkai baju traditional..tp hubby asyik sibuk je kn.. x pelah picture ni pun.. :-)

Kpd semua readers blog saye, saya mohon ampun dan maaf andai ade tersilap dan tersalah selama kita ber'ukhwah'.

Kepada yg nk drive jauh tu..bawa kereta elok2. jgn laju2, kalau mgantuk berenti rehat dulu..kata org biar lambat sampai, asalkan selamat.

Kepada yg tak balik beraya sebab x dapat cuti ke, x cukup budget ke, walau di mana kalian beraya, jgn sedih-sedih ye. Paling penting, hubungilah ibu dan bapa.. ucapkanlah salam hari raya kepada mereka.

Betapa kita menyayangi anak2 kita skrg.. begitulah kasih dan sayang ibu bapa kita kepada diri kita k. mm sedih pulak tetiba.. :-(

Dan akhir sekali..minta kalian sedekahkan al-fatihah buat bapa saya, Abdul Rashid bin Omar..


Terima kasih semua.

Monday, September 6, 2010

ummi, saye ada kebolehan baru..!


~membebel bahasa yg hanya difahami diri sendiri..muncung tu terlebih..hihi~




~garu2 kaki atau nk masukkn dlm mulut yer..?~



~senyum sambil mengekek2..~




~eeyahhh!!! nk training tentera mcm pak su~




~hehe..senyum sbb ummi nk snap picture~




*kualiti gambar agk kurang..hanya snap pkai hp.



.....eNd.....

Thursday, September 2, 2010

motivasi diri

khas untuk semua pembaca setia blog ini.. (^.^)



semoga kita tergolong dlm golongan minda besau yer..



.....eNd.....