Wednesday, December 26, 2012

kenduri nun jauh di pulau

hye all.. pernah ke korang pergi kenduri sampai naik bot bagai?
erkk pernah la kot kan. bagiku, inilah kali pertama.
tak sia2 ikut rombongan pengantin anak sepupu ;-)

actually kami sekeluarga plan nak balik kg hujung minggu tu..
tapi disebabkan my mom nak datang langkawi, 
so ubah plan last minute.
ke langkawi jugaklah sebab nak jumpa maa kan. 
 oops! abg & kakak ipar last minute jugak join sekaki
bertambah2 happening la kan bila dah lama tak jumpa gini 
hmm apepun, pengalaman ini mmg interesting!! 
tambah2 lagi salsabila sempat mandi laut uuu 
lepas je seronok mandi laut, tiap2 hari akan request mandi laut.
hehe

ok.. jom layan gambar yok!
kualiti gambar bukanlah dari DSLR okey..
ini kualiti dari galaxy note.
hebat kan guys!!
nampak mcm DSLR kan kan kan


sempat posing sebelum naik bot
~jeti pekan kuah

gamat yg amat  =)

x perlu betulkan siaran ye.. 
rambut salsabila sememangnya belom oter  ;p


rombongan pengantin perempuan 
~mini jambatan dari jeti ke kg. rumah pengantin

tgk nie.. ank solehah =)
ameen2

we are here 

en. khairul dan pokok kelapanya
cer klik

salsabila n sepupunya, zatil asmida sedang tunggu bot
~jeti kg. selat bagan nyior

ok bebeh... memang agak letih masa tunggu bot nak balik nie..
lebih dua jam kot.
sabo ajela.. 


pokok kelapa

Hi!! It's been a long time that I didn't update my blog kan! 
korang hairan x dgn tajuk entry kali ni. 
pokok kelapa. mm heran? 
well well well actually i baru tahu. 
my hubby, en khairul rupanya suke tgk pokok kelapa!! 
Kisahnya sewaktu kami berkunjung ke Langkawi baru-baru ini. 
dia dengan jujur berkata 
"abang suka laa tengok pokok kelapa.."
me? mmm gulp!! ok..xpe.. ape sebab dia suke pokok kelapa ye? hehehe
mungkin sbb pokok kelapa ni mendamaikan kot.. 
(i teka je)
bagi i la kan, i dah selalu tgk pokok nie.. 
kat kampung i mmg banyak laa pokok kelapa. 
sebab kawasan pantai kan. 
even masa sekolah, bila cikgu suruh lukis kawasan pantai, sawah, rumah, 
pokok kelapa tu memang wajib ada. 
hehehe. =)
u olls camana pulak. 
suka jgk ke pokok kelapa ni? 
or suka minum air kelapa je? 
cocunut shake? 
wow!! slurpp yummy2  :-)



see gambar pokok kelapa pakej dgn buai sekali. 
(buat pembakar semangat utk bercuti ke REDANG 2013.. 
yuuhuuu... ameen ameen ameen)



Wednesday, December 5, 2012

Persembahan Terbaik!!!


Assalamualaikum wbt semua,

Kerja yang kita usahakan dengan ikhlas, pasti ada barakah di sisiNya, bukan?

Inilah hasilnya... piala PERSEMBAHAN TERBAIK untuk pertandingan Kumpulan Inovasi & Kreatif peringkat UUM pada 26 November 2012. 


mama arissa, bos ummi dan ummi


kak liyana, mama arissa, bos, ummi dan kak as.
congratulations all. 
we did it!!!


actually ini group asal.
termasuk yg paling depan adalah pengarah canselori.
tapi......
tapi........
tapi.........
beberapa orang dah tarik diri. hihihihihi teror x yg tinggal?




Tuesday, December 4, 2012

Her Journey to Vientiane (part 1)

Assalamualaikum & salam sejahtera semua, hari ni sempat ummi curi2 masa update entry baru.
Selama seminggu ummi dan abah honeymoon di rumah berdua je tanpa puteri kecil yg nakal. Sakan sungguh anak ummi ni berjalan ye. Terbang sampai ke Laos. Untunglaa dapat opah & wan yang suka jalan juga. hik hik.

Ayuh kita jamu mata gambar2 yang dirakam oleh Pak Teh Sabila  (^.^) sepanjang ank ummi di Vientiane.

25 November 2012 - 2 Disember 2012
Vientiane, Laos & Bangkok, Thailand









tangan tu, buat peace tak pernah lupa..

(^.^)