Monday, June 24, 2013

Ao Nang Krabi Thailand

Assalamualaikum
Arini baru laa ada mood sikit nak update blog.
Sejak preggy ni...(preggy??? alamak! telah membuat pengumuman secara sah di blog ini!!!) mood ummi entah ke mana menghilang. Asyik sakit2 aje.
Migrain tok sah cite laa... uwaaaa. cooobaaannn!

Ummi nk update kisah percutian kami ke Ao Nang Krabi, Thailand.
Trip pejabat ummi nie sebenarnya tak boleh bawak pasangan.. tapi mengenangkan ummi yg asyik xsihat nie maka boss ummi yg amat baik hati mengklasifikasikan kes ummi sbg kes khas. ahaks! kiranya leh bawak hubby kan.. dah tu kalo bawak hubby, si kecik tu ikut sekali laa... gamak ke nak tinggal dia sensorang. owhh tidak!! no! no! no!

29 Mei 2013 (Rabu)
Kami gerak dari UUM dengan dijemput kenderaan dr. negara gajah putih.
Tempat pertama yg dituju LE KHAOKOB CAVE. 
Cewaaahh awal2 tu leh la posing lagi..



berempat sahaja. 
tukang kayuh  sampan 2 orang


ini la antara bentuk2 gua yg kami nampak


ini pulak katanya kaki gajah
dan sampai sini sahaja kami ambil gambar dlm gua
adegan selepas itu, makkk aiii terkejut sampai xterfikir langsung nk ambil gambar
ini ummi google sahaja haaa gambar di bawah
mcm tu lah kami kena baring terus dlm bot!!!
rapat giler kot dinding gua dgn kami. jauh pulak tu! 
dlm hati duk berbisik, bila laaa nk hbis
yg duk bawak perahu tu asyik duk cakap 'i take care u.. u ok! i take care u!'
perghhh betul2 unseen Thailand nih!  


rupanya bot kami yg 1st sampai dulu
bila keempat2 bot dah kumpul.. semua kecoh duk cerita pengalaman menakotkan itu.. hihihi


eee budak suke posing  ;-P
padahal waktu nie dia selesema & batuk2

30 Mei 2013 (Khamis) 
Pagi khamis tu Salsabila dah demam. 
Padahal aktiviti kitorang khamis tu mmg pack!
adoiii bawakla si comel ni ke klinik lepas breakfast.
mujurlaaa... dia amat senang dipujuk utk makan ubt. 
mmmm apepun, dia mmg anak yg kuat!!! kalau budak2 lain, dgn demam2 gini mesti dah merengek2 kan. 
tapi dia tetap cool... makan ubat, curi2 tido, dan boleh join aktiviti lain seperti org yg tak demam. cayalah!

peace yo!

teruja tengok pantai.. tue belum pegi pulau kan 
hip hip suke sgt! <3 p="">

seronok la dia.. naik sampai ke bumbung bot gitu!

we r family ;-)

tido sudah...  pening kena ubat :-)

pemandangan dari ats bot. santai yg amat

ummi & bff erin

waaaa tak sabar2 nak terjun nihhh
subhanallah!!!

indah ciptaan Allah

posing dulu laa sebelum basah :-)

kakak laa yg paling seronok.. lupa terus yg dia demam kan... 

eh habibi, tu haa botol susu kakak.. 
saat2 sebelum botol susu terjatuh dalam laut (^.^)
gambar bukti nih..!

actually kami xsedar pun yg botol nie hilang.. 
bila dah naik bot balik dan anak minta susu, baru tercari2 dan ternganga la kedua ibu dan bapa salsabila
owh, paling xleh lupa... anak yang demam tu duk minta susu... ummi nak susu.. ummi nak susu...
terpaksalah bgtahu yg botol dia terjatuh masa dia muntah2 mandi laut tadi
yup! dia muntah sbb tertelan air masin. kekeke

korang nak tahu ape kami buat bila tengok anak duk ratah susu sahaja? sob sob sob
cik erin bg botol mineral, bancuh laa susu dalam botol mineral tu. 
kebetulan pula boleh pula ada straw time2 tu.. straw yg belum buka plastik lagi taw. 
makanya dia minum la susu dgn botol mineral.. (^.^)

kalau kita tgk gambar nie, uolls nampak tak orang ramai tengah harung air tu. 
gigih kan..hehehe

 sebenarmya kami kena harung air tu dari pasir putih nie ke pulau sebelah kiri. 
awal tu ummi xnak join laa sbb pak cik bot tu kata, kalau air tu pasang, kita kena swim bila nk kembali ke pulau nie.. (yg pasir putih ni)
makk aii swim? sabila cmne....
dah tu ummi xmo ikut laa kn, aleh2 habibi pujuk join jugak.. katanya xsempat kot air nk pasang sbb pergi kejap aje.. 

haaa semua berpusu2 ke pulau sana hokey

erkkk ummi pun join la sekali.. best rupanya uolls!!

sweeeetnyelah gambar nie haa

dia xingat sape2 dah
main air aje... mmm sayangnya ummi pada kamu nak... :-)

posing gaya model jam tangan ke habibi?

 haaa, kita besarkan gambar nie.. empat sekeluarga
mana lagi seorang... carilaa kalau jumpa ye.. :-)

ini pula dikatakan chicken island
kat mana chicken tu?
tu haa, yg paling kiri tu... ade x macam rupa kepala ayam?
ayam belanda kot!
kat sini laa buat aktiviti snorkeling

ikan2 yang mengorat abah salsabila
tak payah pancing pun.. hihi

ini cik erin yang tak berani turun snorkeling

gini la suasanya mereka bersnorkeling 
yg bercerita tu xturun jugak.. hahaha
menyesal pun ade, xpe2 nanti lain kali ye!

selepas aktiviti snorkeling, kami ke pulau seterusnya, PODA ISLAND utk lunch beramai2
makanan dah disediakan pun, kami cuma bedal aje sbb lapar yg amat, penat berenang kan
tempat nie mmg best, siap ada jual mcm2 makanan lagi

jagung bakar kalau tak salam RM1.50 je
cik erin beli somtam di kedai nie, perghhh shedappp!

lepakkan diri 

ololo dia posing lagi..

nice kan tempat nie? 
tempat yg menjadi favourite kalau nk bergambar di ao nang krabi 


tetapi...
apabila kembali ke bot, dia tido kembali hehehe
(penat la tue..mkn ubat kn)
jom kita ke pulau terakhir, 

ini la dia.. pemandangan dari jauh pulau yg dimaksudkan tue

sgt2 tenang
subhanallah!

yg ini pula aksi nk lompat
kelass gitew menyelam tak guna google tapi guna spek hitam uolls haha

mandi sampai penat 

ok lah, sampai sini dulu entry ao nang krabi ini
layankan aje gambar2 menarik di sini
insyaAllah, jika diberi peluang, teringin untuk sampai ke sini
buat kali kedua.. insyaAllah




pose terbaik dari salsabila yg umpama melekat di dinding hehehe
sehingga jumpa lagi dalam entry travelog yg seterusnya
assalamualaikum wbt
(^.^)

end
Ao Nang Krabi, Thailand