Wednesday, April 20, 2011

Di sUAtu paGI hARI

Pagi2 masuk kerja, terus terima arahan pengarah.

"Nasiha.. hari ni u TAK PAYAH buat kerja lain ye. Tolong siapkan story ni. VC DAH TUNGGU,".

Aku - "Baik2.."

Belum sempat aku mengarang sampai habis, teringat pulak TEMPAHAN MAKANAN untuk meeting jam 2.30 petang nanti belum lagi aku tempah. Segera aku call caterer. "Sorry...tak sempat laa nasiha. Kalau u bgthu petang semalam, sempatlaa..SORRY yer.." Itu laa.. sape suruh aku lambat call. hihi

Tapi bukan aku sengaja pon, bab semalam malas nk cerita. Bukan mcm lipas kudung, tp mcm lipas dah tak de kaki kot. adoiii @!$!%!@^ (aku tak kan letak gambar lipas dlm blog ini.. sesungguhnya aku fobia dgn makhluk itu).

Lastly, aku terpaksa call Subaidah. "Saya Nasiha, Canselori tingkat 4. Mau tempah itu roti one malaysia, 20 PACK, pukul 1.30 yer..!" aku jerit kat telefon. Sebab mamak tu tak dengar kalau cakap slow2 nie.

Sekali dia jawab "ok, TAPI roti tu 1.60, BUKAN 1.30" kih kih kih.

Aku-"Yer.. saya nak pukul 1.30... time... time... time 1.30 petang..!"
Mamak -"ok..sapa sane?"
Aku-"Nasiha"

Lega bila dia mau hantar. Sambung mengarang. @!%!@^@^@
Bos "Nasiha, dah siap?"
Aku- "otw..otw.."

Kemudian dalam duk menaip nie,BOSS KEDUA call.
"I lupa bagi assignment kat u all petang semalam. pelakon n pengarah Ahmad Idham serah borang buat PhD dgn UUM kpd VC. u call Izuan Pengetua TM, minta detail dan buat assignment tu segera. VC nk di release hari ni".
Aku - "ok2.."

Segera aku call Izuan, tapi kata penyanyi kumpulan FIRDAUS tu, dia akn bg kemudian sbb dia nk attend meeting dulu. Ok, aku tunggu. ZzzZZzzz haishhh...! aku tak tidurlaaa.. aku menyambungSTORY td..

tIBA2, BOSS keDUA datang. "I nak u settlekan PRESS RElease ni dulu. yg story tu buat kemudian. press release ni nak kena emel kat pengarah canselori. nk kena KUAR hari ni. bla bla bla"

Beberapa kali aku emel kpd pengarah sampailah segala kesalahan yg dia nampak tu diperbetulkan dan dia PUAS HATI.. yg karang PR tu bukannya aku.. BOSS KEDUA, tapi aku cuma kena edit mana yg patut je.. dan SEGERA release ke emel all staff dan all student.

settle yg itu. yg story boss pertama td???? aku sempat siapkan sambil curi2 masa waktu edit PR.

Breakfast? pun aku curi2 makan. Farah bawa roti. Aku bawa jem. Sapu cepat2 n mamam sambil sebelah tgn tengah check email yg berlambak...

Dan sekarang, aku curi lagi masa... curi taip ENTRY ni sebelum izuan contact aku.

ops..! i got to go now.. nk follow up peserta MEDIA FAMILIARIZATION dan siapkan fail meeting jam 2.30. bye2 all..




















::12.00 pm, ukk, canselori, uum::

Saturday, April 16, 2011

:: pindah rumah ::



Hi All..

Ummi, abah DAN salsabila da PINDAH masuk umh baru ;-)
to ALL ex student UUM kOLej petronas, ummi dah jd warga petro skrg..

Aduhai.. tak sangka betol. Dulu, ummi ada kenangan manis masa semester dua di PETRO bersama ILA dan ALONG. kENangan Share MaKan dgn DUIT RM1.50 untuk 3 orang. ;-)

ILA, ALONG...
kINI ummI mENGHuni Kolej Kenangan KITA suatu MASA dl..

















tQ abaH n KawAN2 aBAH : fadZLI, SaPAR, WiFE SaPar, Siti, ank SapaR, dAniel,

AbG LAN dAN LoRInya,

juga bUat wAN dan OpAH yG sUDI dtg..AngKUt2 BaranG.. ;-)




















ummi akan sentIASA WINDU pada JIRAN lama.. aisyah, mira, dan Kak SHA.. apepun, Kita Masih Jumpa LAGI kn... ;-)


Tuesday, April 12, 2011

Salsabila ke Phuket, Thailand



28 Mac - 2 April 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua yg sudi mengunjungi blog ummi.
kali ni ummi nak story kisah si kecik ke Phuket, Thailand baru-baru ini.

Bukan main lagi anak ummi yer.. dah ada passport antarabangsa pulak tu.
Ummi pun blm ada lagi.. hihi (gara-gara lambat bayar PTPTN)

So memandangkan ummi tak dapat join sama, maka terpaksalah si comel ni berjauhan sebentar dari ummi.
Tapi ummi yakin, doa ummi sentiasa mengiringi walau di mana puteri kecil berada. ;-)

Yang join trip nie cuma wan salsabila, opah salsabila, tok ma salsabila, pak teh salsabila, dan chik salsabila..

Ok.. layan gambar-gambar yang dicapture oleh pakteh dan chik ;-)







































p/s dari ummi : sila jelaskan PTPTN anda dalam masa 6 bulan setelah tamat belajar ;-)

:: end ::

Thursday, April 7, 2011

Happy First Birthday My Blog


7 April 2011


Selamat Ulang Tahun Pertama

Blog

Qurratu'ayun-Penyejuk Hati

dan

Selamat Ulang Tahun Ke XX

Ummi Salsabila Soleha

:: h.a.p.p.y ::

:: h.a.p.p.y ::

7 April 2011

Selamat Ulang Tahun Pertama

Blog

Qurratu'ayun-Penyejuk Hati

dan

Selamat Ulang Tahun Ke XX

Ummi Salsabila Soleha

:: h.a.p.p.y ::

:: h.a.p.p.y ::

7 April 2011

Selamat Ulang Tahun Pertama

Blog

Qurratu'ayun-Penyejuk Hati

dan

Selamat Ulang Tahun Ke XX

Ummi Salsabila Soleha

:: h.a.p.p.y ::

:: h.a.p.p.y ::

7 April 2011

:: h.a.p.p.y ::

Selamat Ulang Tahun Pertama

:: h.a.p.p.y ::

Blog

Qurratu'ayun-Penyejuk Hati

:: h.a.p.p.y ::

dan

:: h.a.p.p.y ::

Selamat Ulang Tahun Ke XX

:: h.a.p.p.y ::

Ummi Salsabila Soleha

:: h.a.p.p.y ::

:: h.a.p.p.y ::

:: h.a.p.p.y ::

bila budak mucuk nak tido

look..! my baby so sleepy and get angry..! hihi




video