Sunday, July 29, 2012

nak raye ke..




assalamualaikum all... :-)

rindu salsabila x..?

nnti datang la beraya umah sabila ye. sabila tak puasa pon.. kalo ummi sahur, sabila pun sahur jgk.. tapi tak larat la nak puasa.. nnti umur 5 tahun ke, kakak cuba puasa erk..

yang penting, kakak nak duit raya...
nak penuhkan tabung... hihihi

bye2



Thursday, July 5, 2012

firework


UUM baru-baru ini jd tuan rumah sukan staf antara IPTA Malaysia kali ke37.

abah, ummi dan sabila x ketinggalan meraikan perasmian kejohanan ni.

Ape lg bila dikhabarkan ada persembahan bunga api a.k.a firework.

bila tiba persembahan firework..rupanya ada budak teriak... hihi

dia takut firework rupanya. nangis kuat...air mata xda pun..

takut le tu...peluk ummi bukan main lg...






::end::




Wednesday, July 4, 2012

2 tahun 4 bulan : KAYUH BASIKAL



Saat ini ummi sangat mengantuk. Mata tak larat nak tongkat dah. So ummi ambil sikit masa untuk update perkembangan terbaru si manja ku chakk. hihi

Salsabila dah boleh kayuh basikal. Satu perkembangan positif. Mana tidak, lama ummi tunggu dia nak kayuh, akhirnya bila umur hampir menjangkau 2 tahun 4 bulan (lagi dua hari) baru dia reti ye.. bukan main teruja lagi abah.. "ayang...kakak reti kayuh..!" ummi yang sedang bekerja di dapur sanggup tinggal kuali belanga (ehh ade ke kuali belanga di rumah?) semata-mata nak lihat sendiri dengan mata ini.

waaaa... so sweet..! (^.^)

hobi baru dia sekarang ialah memuatkan segala mainan, sudu, pengupas buah, remote tv, sepit kuku (ape sahaja yg dia nampak) ke dalam paper bag. Dan paper beg itu akan disangkut di tepi basikal. Bila dah ready, dia akan datang kat kita dan salam. Sambil cakap.. "bye...adik nak g kje"
(agak2 kan...dia tiru abah ke ummi tu..? hihi).

ok lah.. sampai sini dl ye.. nnti ummi update lg.. baru segar sikit otak yang semak ini.. hehe


::end::